Vijesti
POČAST ŽRTVAMA STRAVIČNOG POŽARA: Zapaljene svijeće ispred Doma penzionera u Tuzli, grad u tišini oplakuje stradale sugrađane
Prije 16 min0
(...) pileća prsa i još ponešto.
Gastro
22. Apr. 2025 22. Apr. 2025
0
Sastojci:
150 gr pilećih prsa
40 gr tjestenine
2 tvrdo kuhana jaja
3 lista zelene salate
50 gr avokada
80 gr cherry paradajza
sušeni peršun i so
2 kašike jogurta
Priprema:
1. Pripremite piletinu
Piletinu narežite na tanke ploške, začinite solju i biberom te ispecite na tavi na malo kokosovog ulja (može bilo koje drugo koje imate pri ruci). Ovdje će se super uklopiti i ostaci pečene ili grillovane piletine koja vam je ostala od ručka dan ranije - u tom slučaju ste korak brži što se tiče pripreme ove salate.
2. Skuhajte ostalo
Tjesteninu i jaja također skuhajte.
3. Pomiješajte
Avokado, cherry paradajz narežite na kockice i stavite u zdjelu. Dodajte salatu narezanu na manje trakice. Kada se piletina i tjestenina ohlade, ubacite ih u salatu. Tvrdo kuhana jaja narežite na manje komadiće i ubacite zdjelu s ostalim sastojcima. Sve dobro izmiješajte, dodajte sušenog peršuna ili nekog drugog začina po želji, te soli ako treba i prelijte s dvije kašike jogurta. Možete koristiti skyr ako nemate ili ne volite jogurt.
Prijatno!:)
Vijesti
POČAST ŽRTVAMA STRAVIČNOG POŽARA: Zapaljene svijeće ispred Doma penzionera u Tuzli, grad u tišini oplakuje stradale sugrađane
Prije 16 min0
Zabava
HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Pinkova novinarka vidjela "ikonu Nikole Tesle" (VIDEO)
Prije 18 min0
Hronika
VIJEČNIK IZ TUZLE IZGUBIO ČLANA PORODICE U POŽARU: "Ovo nije nesreća, ovo je javni poraz institucija!"
Prije 24 min0
Evropa
UKRAJINCI OBJAVILI: Naša vojska je u centru Pokrovska!
Prije 26 min0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
04. Nov. 20250
Gastro
OBAVEZNO PROBATI: Ovu namirnicu svi imamo kod kuće, a mnogi od nas ne znaju da može itekako pojačati okus svakog jela
03. Nov. 20250
Gastro
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite pitu sa svježim sirom i mini paradajzom, nećete se pokajati...
03. Nov. 20250
Gastro
POSLUŠAJ ZATO SAVJET, ŠTO ĆE TI TUCCI DATI: Tajna savršenog paradajz sosa leži u triku slavnog glumca
04. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.