MIRIS MEDITERANA NA VAŠEM STOLU: Jednostavan recept za brzinski ručak...

Lagano, zdravo i puno okusa, a priprema traje manje od pola sata.

  • Gastro

  • 24. Apr. 2025  

  • 0

U potrazi ste za jelom koje će očarati vaš nepce, ali i ostaviti dojam elegancije na stolu, a da pritom ne zahtijeva sate provedene u kuhinji? Fileti orade s mirisom limuna i začinskim biljem idealan su izbor. Ovo jelo spoj je jednostavnosti i sofisticiranosti – lagano je, zdravo i puno okusa, a priprema traje manje od pola sata. Savršeno za svaki dan, ali i dovoljno posebno za goste.

Sastojci:

4 fileta orade

sok jednog limuna

3 režnja češnjaka

grančica ružmarina

svježi peršin

maslinovo ulje

sol i papar po ukusu

Priprema:

Filete začinite solju i paprom, pa ih posložite u posudu za pečenje prethodno premazanu maslinovim uljem. Prelijte ih svježe iscijeđenim limunovim sokom. Po vrhu rasporedite sitno nasjeckani češnjak, dodajte grančicu ružmarina i pospite nasjeckanim peršinom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C između 15 i 20 minuta, ovisno o debljini fileta.

Za potpuni mediteranski doživljaj, poslužite uz blitvu i krumpir – klasičnu, ali uvijek ukusnu kombinaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...