Društvo
SRĐAN PUHALO O JUČERAŠNJEM DOGAĐAJU U SARAJEVU: "Parada ponosa više nije glavna vijest u BiH..."
Prije 17 min0
(...) ručak ili večera za cijelu obitelj.
Gastro
03. Jun. 2025 03. Jun. 2025
0
Sastojci:
Pljeskavice:
500 gr fileta oslića (ili neke druge ribe)
1 manji krompir
1 manja glavica crvenog luka
3 čehna bijelog luka
1 jaje
2 kašike prezle (po potrebi više, ovisno o konzistenciji smjese)
1 kašika senfa
1 kašičica suhog origana ili majčine dušice
so i biber po ukusu
Dodatno:
ulje za prženje
Priprema:
1. Pripremite ribu
Ako ste kupili cijelu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno.
2. Pripremite povrće
Krompir ogulite i skuhajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i bijeli luk nasjeckajte nasitno.
3. Napravite smjesu za pljeskavice
U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krompira, nasjeckani luk i bijeli luk, senf, origano (ili majčinu dušicu), jaje, so i biber. Dodajte prezlju i sve dobro promiješajte.
4. Oblikujte pljeskavice
Po potrebi dodajte još prezle, a zatim mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobit ćete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.
5. Ispecite ih
U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave.
6. Poslužite
Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem, ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.
Prijatno!:)
Društvo
SRĐAN PUHALO O JUČERAŠNJEM DOGAĐAJU U SARAJEVU: "Parada ponosa više nije glavna vijest u BiH..."
Prije 17 min0
Vijesti
STANJE NA CESTAMA: Pojačana frekvencija saobraćaja na magistralnim cestama koje vode ka unutrašnjosti naše zemlje očekuje se...
Prije 34 min0
Regija
SRBIJANSKO SREDIŠTE PREDIZBORNIH KALKULACIJA: Kako je Stanoje iz Zaječara nadmudrio Vučićeve "donatore“
Prije 47 min0
Politika
NENAD STEVANDIĆ TAKVU SJEDNICU NSRS-a NE ŽELI: "U RS-u nema javnog javnog preduzeća koje posluje pozitivno"
Prije 58 min0
Gastro
PO MEDITERANSKI: Danas pravimo pečene paprike prema staroj recepturi, slijedite upute...
12. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE MILLE-FEUILLE S JAGODAMA: Donosimo recept sa vikend-poslasticu, obavezno se upustite u ovo gastro-avanturu
13. Jun. 20250
Gastro
OBRADUJETE SVOJE NEPCE UKUSNOM DOMAĆOM TJESTENINOM: Slijedite recept i nećete pogriješiti
12. Jun. 20250
Gastro
A MENI DANAS PAŠU STVARI LAGANE: Bogat povrtni umak, kremasti bešamel i slojevi sočnih...
14. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.