Svijet
NEW YORK TIMES UPRAVO OTKRIVA: Ako Amerika napadne, Iran ima SPREMAN ODGOVOR!
Prije 5h0
(...) ručak ili večera za cijelu obitelj.
Gastro
03. Jun. 2025 03. Jun. 2025
0
Sastojci:
Pljeskavice:
500 gr fileta oslića (ili neke druge ribe)
1 manji krompir
1 manja glavica crvenog luka
3 čehna bijelog luka
1 jaje
2 kašike prezle (po potrebi više, ovisno o konzistenciji smjese)
1 kašika senfa
1 kašičica suhog origana ili majčine dušice
so i biber po ukusu
Dodatno:
ulje za prženje
Priprema:
1. Pripremite ribu
Ako ste kupili cijelu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno.
2. Pripremite povrće
Krompir ogulite i skuhajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i bijeli luk nasjeckajte nasitno.
3. Napravite smjesu za pljeskavice
U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krompira, nasjeckani luk i bijeli luk, senf, origano (ili majčinu dušicu), jaje, so i biber. Dodajte prezlju i sve dobro promiješajte.
4. Oblikujte pljeskavice
Po potrebi dodajte još prezle, a zatim mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobit ćete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.
5. Ispecite ih
U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave.
6. Poslužite
Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem, ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.
Prijatno!:)
Svijet
NEW YORK TIMES UPRAVO OTKRIVA: Ako Amerika napadne, Iran ima SPREMAN ODGOVOR!
Prije 5h0
Vijesti
STRAŠNA NOĆ NA BLISKOM ISTOKU: Eksplozije iznad Tel Aviva, Iran pokrenuo još jedan napad...(VIDEO)
Prije 5h0
Evropa
MACRON KONTRA NETANYAHUA I TRUMPA: "To bi bili pogreška, nastao bi haos!"
Prije 5h0
Svijet
PET JE DO 12, IZRAELSKI MEDIJI JAVLJAJU: "SAD će napasti Iran ako...!"
Prije 5h0
Gastro
RUČAK SIROMAŠAN UGLJIKOHIDRATIMA, ALI IZUZETNO BOGATOG OKUSA: Napravite piletinu s pestom na ovaj način
15. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE ČOKOLADNU BOMBICU: Kulinarski klasik čiji recept svaki kuhar treba imati u svojoj ladici
16. Jun. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
16. Jun. 20250
Gastro
SVIMA DRAG GIN&TONIC DOBIO SVOJU VERZIJU DESERTA: Idealna kombinacija osvježavajućeg pića i krem sira
15. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.