SAD JE NJEGOVO VRIJEME: Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška...

No, treba dodati nešto.

  • Gastro

  • Prije 22h  

  • 0

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuhati grašak.

Svježi grašak sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite.

No, treba dodati nešto.

 Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim mrkvu i na kraju dodate grašak kuhate sve do zaprške.

Na kraju bogato zapržite i servirate. 

Sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog. U toploj tavi otopite malo putera, dodajte svježi grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti. 

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.

Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...