Gastro
SPORTSKI NUTRICIONISTA SAVJETUJE: Ovo jelo je idealno za osobe starosti preko 50 godina
17. Okt. 20250
Niko ne voli jesti kašasti file ribe, a Mary Berry u svojoj kuharici Love To Cook otkriva kako se jednostavnim trikom lososu može dati vrhunska tekstura - samo ga trebate posipati grizom.
Gastro
24. Avg. 2025
0
Losos je odličan izbor za ručak ili večeru kada želite nešto zdravo i ukusno, ali okus mu može biti daleko bolji nego kad ga jednostavno stavite u pećnicu ili na tavu, i to ako isprobate ovaj trik slavne kuharice Mary Berry.
Niko ne voli jesti kašasti file ribe, a Mary Berry u svojoj kuharici Love To Cook otkriva kako se jednostavnim trikom lososu može dati vrhunska tekstura - samo ga trebate posipati grizom.
Naime, griz na lososu stvara divnu, hrskavu koricu, a Mary Berry griz pomiješa s malo crvene paprike, koja pojačava okus i daje boju. Griz pomaže osušiti kožu lososa pa ona u pećnici postaje hrskavija, a istovremeno stvara zaštitni sloj koji sprječava da se file zalijepi za lim za pečenje.
Priprema lososa u ovoj varijanti traje manje od pet minuta, a pečenje oko 18 minuta - što znači da večeru možete imati na stolu za manje od pola sata.
Za 4 fileta lososa trebat će vam oko 25 grama griza i 1 žličica mljevene paprike te malo soli i papra. Pećnicu ćete prvo zagrijati na 200 stepeni , a dok se zagrijava, pripremit ćete losos. Na velikom tanjuru prvo pomiješajte griz, papriku, sol i papar.
Zatim gornju stranu i rubove svakog fileta lososa premažite otopljenim maslacem te ih uvaljajte u pripremljenu mješavinu od griza. Pecite 15 do 18 minuta i poslužite uz prilog po želji.
Hronika
TUŽILAŠTVO KS: Zatražen pritvor za policajca osumnjičenog za seksualnu zloupotrebu maloljetnice
Prije 15 min0
Politika
CVITANOVIĆ TRAŽI OTVARANJE BITNIJIH PRIČA: "Moramo naći način da usvojimo proračun"
Prije 27 min0
Politika
"OVO SVE IDE U POTPUNO KRIVOM PRAVCU!": Cvitanović odustaje od smjene kadrova SNSD-a?
Prije 30 min0
Politika
BLANUŠA ZAHTIJEVA OSTAVKE: Moraju odgovarati oni koji su ugrozili energetski sektor
Prije 38 min0
Gastro
ŠOKANTNA ISTINA O HRENOVKAMA: Nakon ovog videa, teško da ćete ih više jesti (VIDEO)
Prije 21h0
Gastro
ZA LJUBITELJE BLAGIH, MLIJEČNIH ZIMNICA: Obavezno napravite kremaste paprike u pavlaci, prava su domaća poslastica
01. Nov. 20250
Gastro
POČESTO IDE NA ŽIVCE U KUHINJI: Znate li šta je ona bijela žilica u piletini i kako je najlakše ukloniti?
02. Nov. 20250
Gastro
OBAVEZNO PROBATI: Ovu namirnicu svi imamo kod kuće, a mnogi od nas ne znaju da može itekako pojačati okus svakog jela
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.