Zdravlje
MISLITE O SVOM ZDRAVLJU: Ovo je pet namirnica koje biste svakako trebali izbjegavati
19. Maj 20210
Niko ne voli jesti kašasti file ribe, a Mary Berry u svojoj kuharici Love To Cook otkriva kako se jednostavnim trikom lososu može dati vrhunska tekstura - samo ga trebate posipati grizom.
Gastro
Prije 8h
0
Losos je odličan izbor za ručak ili večeru kada želite nešto zdravo i ukusno, ali okus mu može biti daleko bolji nego kad ga jednostavno stavite u pećnicu ili na tavu, i to ako isprobate ovaj trik slavne kuharice Mary Berry.
Niko ne voli jesti kašasti file ribe, a Mary Berry u svojoj kuharici Love To Cook otkriva kako se jednostavnim trikom lososu može dati vrhunska tekstura - samo ga trebate posipati grizom.
Naime, griz na lososu stvara divnu, hrskavu koricu, a Mary Berry griz pomiješa s malo crvene paprike, koja pojačava okus i daje boju. Griz pomaže osušiti kožu lososa pa ona u pećnici postaje hrskavija, a istovremeno stvara zaštitni sloj koji sprječava da se file zalijepi za lim za pečenje.
Priprema lososa u ovoj varijanti traje manje od pet minuta, a pečenje oko 18 minuta - što znači da večeru možete imati na stolu za manje od pola sata.
Za 4 fileta lososa trebat će vam oko 25 grama griza i 1 žličica mljevene paprike te malo soli i papra. Pećnicu ćete prvo zagrijati na 200 stepeni , a dok se zagrijava, pripremit ćete losos. Na velikom tanjuru prvo pomiješajte griz, papriku, sol i papar.
Zatim gornju stranu i rubove svakog fileta lososa premažite otopljenim maslacem te ih uvaljajte u pripremljenu mješavinu od griza. Pecite 15 do 18 minuta i poslužite uz prilog po želji.
Žena
ZAVODLJIV I ODVAŽAN: Ako ne želite mirisati kao svi drugi, potražite parfeme sa ovim posebnim sastojkom...
Prije 3h0
Regija
PRAVNIK I STRUČNJAK ZA SIGURNOST SAŠA JANKOVIĆ: "U historiji nije bilo masovnije pobune, cijela Srbija je protiv Vučića"
Prije 3h0
Hronika
TEŠKA NESREĆA KOD SARAJEVA: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih
Prije 3h0
Show
SMRT NA SETU POPULARNE SERIJE: Otkriveno zašto je prekinuto snimanje "Emily u Parizu" na Jadranu
Prije 3h0
Gastro
NJIHOVO JE VRIJEME, ISKORISTITE IH NA NAJBOLJI NAČIN: Recept za zdravu i slasnu salatu od paprika
22. Avg. 20250
Gastro
PROBAJTE VEĆ DANAS, BIT ĆETE ODUŠEVLJENI REZULTATOM: Jedan sastojak vašoj riži če dati puno bolji okus
23. Avg. 20250
Gastro
SPECIJALITET GRČKE KUHINJE: Napravite čuveni souvlaki s tzatziki umakom i oduševite ukućane...
22. Avg. 20250
Gastro
NAPRAVITE PLJESKAVICE OD TIKVICA JOŠ DANAS: Za dobre, hrskave na rubovima, sočne u sredini, ne previše masne, ali uvijek ukusne...
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.