KLASIK BOSANSKE KUHINJE: Poklanjamo recept za najukusniju kljukušu ikada...

Jeftin i ukusan zalogaj koji obožavaju sve generacije.

  • Gastro

  • Prije 2h  

  • 0

SASTOJCI

500 g krompira

glavica crvenog luka

5 supenih kašika brašna

200 ml mlijeka

50 ml ulja

2 jaja

2 čajne kašike soli

1 čajna kašika bibera

PRIPREMA

Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije.

Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati.

Izliti na nauljenu tepsiju.

Peći 20 minuta na 250 stepeni.

Ostaviti da se malo ohladi, pa tek onda rezati na kocke.

Služiti toplo, uz kiselu pavlaku i čašu jogurta.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...