SPECIJALITET S PIRINEJA: Danas pravimo španjolsku tortilju, ukusan i zasitan obrok...

Španjolska tortilja klasično je, jednostavno jelo od krompira, luka i jaja koje oduševljava svojom sočnošću i punim okusom. 

  • Gastro

  • Prije 2h  

  • 0

SASTOJCI

4 krompira
1 luk
4 jaja
maslinovo ulje
sol i papar

PRIPREMA

Ogulite i narežite krompir na tanke šnite, a luk na tanke polumjesece. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite krompir i luk dok ne omekšaju i lagano ne porumene. U zdjeli razmutite jaja, posolite i popaprite.

Ocijedite višak ulja iz tave, zatim prelijte razmućena jaja preko krumpira i luka. Pecite na laganoj vatri 10-15 minuta, poklopljeno, dok se tortilja ne stisne. Pažljivo je preokrenite na tanjur i vratite u tavu da se dopeče s druge strane.

Poslužite toplu ili hladnu, rezanu na kriške.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...