BOMBA IZ TORINA: Andrea Pirlo odabrao Edina Džeku, presudna su bila ova četiri razloga!

"Gazzeta dello Sport" u svom današnjem printanom izdanju navodi kako je Edin Džeko postao prva želja Andrea Pirla i sve je izvesniji transfer karijere iskusnog bh. napadača.

  • Sport

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 0

Ugledni list piše da će sigurno stići jedan napadač u novi Juventus, a Pirlova želja je kapiten reprezentacije BiH. Četiri su ključna razloga.

Zbog svoje igre leđima bio bi idealna podrška za Cristiana Ronalda, iskusan je, posjeduje zavidnu tehniku i radi puno za tim. Kontakti su već uspostavljeni.

"Gazzetta" navodi kako se Džeko danas vraća s odmora iz Hrvatske u Rim, nakon čega će uslijediti pregovori o eventualnom odlasku.

Mogući problem mogla bi biti visina plaće. Popularni Dijamant s bonusima na godišnjem nivou u Romi zaradi sedam miliona eura, a Juventus mu namjerava ponuditi manje.

Inače, Džeko je u Italiju stigao 2015. godine, nekoliko sedmica nakon što je Pirlo napustio Juventus, ali očigledno da nekada sjajni veznjak izuzetno cijeni kvalitete 34-godišnjeg Sarajlije.

"Gazzetta" dodaje da Pirlo u vezni red želi dovesti mladog Manuela Locatellija, koji je ranije igrao za Milan, ali je prošle sezone eksplodirao u dresu Sassuola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...