BANJA LUKA I BEOGRAD SE BRATIME: "Razgovarali smo i o tome da jedan park u Beogradu dobije naziv Republika Srpska..."

Sporazum o bratimljenju Banje Luke i Beograda bit će potpisan u oktobru, rečeno je na sastanku banjalučkog gradonačelnika Igora Radojičića, zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiše Ćosića.

  • Društvo

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 1

Radojičić je istaknuo da su odlukom Skupštine grada Banje Luka stvorene i formalne pretpostavke za potpisivanje sporazuma o bratimljenju dva grada nakon što je krajem septembra istu odluku donijela i Skupština grada Beograda.

"Povelja o pobratimstvu biće potpisana u narednim nedjeljama. Podići ćemo saradnju i na formalni nivo, a već sada postoji niz konkretnih oblika saradnje koje ćemo nastaviti. Novi Sad nam je pružio svesvrdnu pomoć u kandidaturi za evropsku prijestolnicu kulture, a Vesić je ponudio i vrlo konkretnu saradnju s Beogradom", rekao je Radojičić.  

On je naveo da je dogovoreno da se brend "Krajiške", ali i "Hercegovačke kuće" proširi na Beograd i Novi Sad te je naveo da je razgovarano o iskustvima ova dva grada o razvoju naučnotehnoloških parkova s obzirom na to da i Banja Luka namjerava da oformi jedan ovakav centar.  

Vesić je izrazio zadovoljstvo zbog odluke banjalučke Skupštine, koja je verifikovala potpisivanje sporazuma o bratimljenju dva grada.  

"Sporazumom ćemo formalizovati odnose između dva srpska grada, a u Beogradu ćemo otvoriti dva nova brenda - "Hercegovačku" i "Krajišku kuću", u kojima će biti plasirani proizvodi iz ovih krajeva, ali i na određen način biti i svojevrsni kulturni centri u kojima će se moći održavati razni događaji", rekao je Vesić.  

"Razgovorali smo i o tome da jedan park u Beogradu dobije naziv Republika Srpska, koji će biti organizovan tako da će svaki njegov dio podsjećati na neki kraj RS", kaže Vesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...