ŽESTOKA REAKCIJA IZ DF-a: "Nikoga uopće ne čudi stara navika Naše stranke da u odsutnom trenutku staju na stranu HDZ-a"

Šefica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Alma Kratina reagirala je na tvrdnje zastupnice Naše stranke da je DF krivac zato što nije formirana Vlada Federacije BiH.

  • Politika

  • 16. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 4

“I ptice na grani znaju da Vlada Federacije BiH nije formirana zato što HDZ i Dragan Čović formiranje Vlade Federacije BiH uslovljavaju usvajanjem HDZ-ove diskriminatorske vizije Izbornog zakona BiH, te stoga čitavu Federaciju BiH drže u stanju blokade. Zna to i gospoda iz Naše stranke, ali više nikoga uopće ne čudi stara navika Naše stranke da u odsutnom trenutku staju na stranu HDZ-a. Jedina krivica DF-a je u tome što mi nismo dopustili usvajanje HDZ-ovog anticivilizacijskog prijedloga izmjena Izbornog zakona. Ako nam to iz Naša stranke stavljaju na teret onda smo mi ponosni na to što nismo dopustili uvođenje etničke diskriminacije u izbornom sistemu BiH. 

Optužbe zbog toga što nije popušteno pred HDZ-ovim političkim željama shvatamo kao kompliment. Građani Bosne i Hercegovine nisu ni slijepi ni glupi, kao što to u Našoj stranci misle.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...