NE PIŠE MU SE DOBRO: Karim Benzema pred sudom, ako ga proglase krivim, prijeti mu žestoka kazna...

Benzema će zbog toga morati da se pojavi pred sudom, a otkriveno je i kakva mu kazna prijeti ako se proglasi krivim.

  • Sport

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Napadač Real Madrida navodno je 2015. godine bio dio grupe koja je Valbueni tražila 150.000 eura kako u javnost ne bi pustila snimke seksualnog odnosa s nepoznatom djevojkom.

Karim je, navodno, bio posrednik između kriminalne grupe i Valbuene. Preporučio mu je da preko njega plati traženi iznos kako bi izbjegao probleme, ali mu se to na kraju obilio o glavu.

Benzema će zbog toga morati da se pojavi pred sudom, a otkriveno je i kakva mu kazna prijeti ako se proglasi krivim.

Francuski fudbaler mogao bi dobiti kaznu od pet godina zatvora, ali s obzirom na to da se radi o poznatom sportisti, takvu odluku suda je teško očekivati u ovom slučaju.

Ako ipak bude proglašen krivim, Benzema bi bez ikakvih problema mogao izbjeći odlazak iza rešetaka, jer mu je ovo prvo kršenje zakona i, po francuskom zakonu, zatvorsku kaznu bi mogao platiti. Cifra koju bi morao izdvojiti je 750.000 eura.

Datum suđenja još nije poznat, a Benzema će se morati pojaviti u sudnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...