BENZEMA POSTAO DRUGI STRIJELAC REALA U POVIJESTI: Pogledajte kako su Kraljevi osvojili još jedan trofej…

Benzema je u španjolski klub došao 2009. godine iz Lyona za 35 miliona eura, a utakmica protiv Eintrachta bila mu je 606. za Real.

  • Sport

  • 11. Avg. 2022  

  • 0

Karim Benzema drugim golom u finalu europskog Superkupa potvrdio je pobjedu Real Madrida nad Eintracht Frankfurtom (2:0) te postao drugi najbolji strijelac u povijesti madridskog kluba. Francuski napadač time se 324. put upisao u strijelce, što je jedan put više od Raula, legendarnog napadača Kraljevskog kluba s kojim je privremeno dijelio drugo mjesto.

Nakon što je David Alaba doveo madridski klub u vodstvo u 37. minuti, 34-godišnji Benzema dodao je još jedan za prvi trofej njegove ekipe ove sezone. U 65. minuti čekao je na rubu šesnaesterca kamo je povratnu loptu uputio Vinicius Junior. 

Benzema je pogodio i golman Kevin Trapp nije imao šanse odbraniti taj udarac.

Benzema je u španjolski klub došao 2009. godine iz Lyona za 35 miliona eura, a utakmica protiv Eintrachta bila mu je 606. za Real. Najbolji strijelac Reala ikada je Cristiano Ronaldo. Portugalac je od 2009. do 2018. godine zabio 451 gol.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...