NASTAVLJA SE RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Staša Košarac uzvratio Biseri Turković, spominje Inzka i srpski narod...

Obaveze prezentacije BiH na ovom svjetskom sajmu spadaju u nadležnost Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih poslova, na čijem je čelu Staša Košarac.

  • Politika

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 1

Nakon što je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, reagujući na najavljeni bojkot predstavnika iz RS-a u institucijama BiH, poručila da oni koji budu odustvovali s posla, neće biti plaćeni, reagovao je SNSD-ov ministar Staša Košarac.

On je prvo poručio da je to "prazna priča, namijenjena bošnjačkoj javnosti i medijima bliskim SDA", te da ministri i zamjenici ministara iz Republike Srpske za svoj rad odgovaraju "onima koji su nas izabrali".

Nakon odgovora Košarca, uslijedila je nova reakcija ministrice Turković. Ona je upravo na svom Twitter profilu prozvala ministra Košarca i podsjetila ga na pitanje učešća BiH na čuvenom svjetskom sajmu "EXPO". Podsjećamo, učešće BiH na ovogodišnjem "EXPO-u" u Dubaiju već je dugo predmet rasprava u našoj zemlji, a još je upitano predstavljanje naše zemlje na ovom uglednom svjetskom sajmu.

"Podsjećam ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašu Košarca da su Ujedinjeni Arapski Emirati službeno obavijestili BiH da su spremni osigurati sve uvjete i dodatnu pomoć, pored ranije angažirane kompanije i izgradnje paviljona, za učešće Bosne i Hercegovine na 'EXPO-u 2020'!

Sada više nema nikakvog razloga da nadležno Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova propusti ovu veliku šansu da BiH učestvuje na najvećoj svjetskoj smotri te prezentira svoje ekonomske, investicijske, turističke i sve druge potencijale", poručila je ministrica Turković ministru Košarcu. 

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Staše Košarca.

"Podsjećam ministricu Biseru Turković da je u proteklom periodu upravo ona sabotirala i bila protiv stavljanja odluka u vezi sa sajmom EXPO na dnevni red Vijeća ministara, zbog čega je bila meta kritika UAE-a", poručio je Košarac.

I nastavio...

"No, o tome možemo diskutovati tek kada bude spremna da glasa protiv katastrofalnih i nametnutih odluka visokog predstavnika koje su usmjerene protiv srpskog naroda! Bilo bi bolje da svoj aktivizam usmjeri na bolji odnos sa Srbima i Hrvatima, a ne sa strancima", poručio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...