"APSOLUTNO DEGUTANTNO SLUGANSTVO": Zbog gostovanja s Izetbegovićem, Dodik i SNSD-ovci vrijeđali opoziciju

Dodik je rekao da će vrijeme pokazati “ko ostaje na koncepciji odbrane Republike Srpske, a ko je na koncepciji izdaje.”

  • Politika

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 1

Milorad Dodik, lider SNSD-a, izvrijeđao je lidere opozicionih stranaka SDS i PDP, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji su sinoć zajedno s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem gostovali na RTV BN. Dodik je kazao kako je "apsolutno degutantno sluganstvo" koje pokazuje opozicija. Njemu su se pridružili i Denis Šulić, potpredsjednik NSRS te Staša Košarac.

“Nevjerovatno je toliko političkog luzerstva imati u sebi da u danu koji će ostati zabilježen kao jedan od važnijih u istoriji Republike Srpske, primite hvalospjeve lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome kako ste dobri prijatelji probosanske političke koncepcije i da ste dobro postupili što niste branili Republiku Srpsku. Ovdje je problem što je neko od nas spreman da tako nešto uradi, a onda ćete ih slušati kako je SNSD i Milorad Dodik u koaliciji sa Bakirom. To je sve degutantno”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik: Izdaja za RS

Dodik je rekao da će vrijeme pokazati “ko ostaje na koncepciji odbrane Republike Srpske, a ko je na koncepciji izdaje.”

“Ako Bakir zahvaljuje za politiku Šaroviću i Borenoviću, onda je to izdaja za Republiku Srpsku. To ne može biti drugačije! Imate iščašenu političku situaciju, političko ludilo u kome se pokušava ovaj narod sluditi”, rekao je Dodik.

Šulić: Polažu račune Bakiru Izetbegoviću

Borenovića i Šarovića kritikovao je i potpredsjednik NSRS Denis Šulić koji je rekao da su “lideri SDS-a i PDP-a napuštanjem posebne sjednice NSRS i gostovanjem na BN televiziji sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pokazali da su potpuno izgubili kompas, ali i kome polažu račune”.

“Zato su svojim postupcima još jednom pokazali ko su i kome polažu račune. Oni ne polažu račune građanima RS čije interese treba da zastupaju, nego politici SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću”, rekao je Srni Šulić.

Košarac: Opet će izdati nacionalne interese

Reagovao je i Staša Košarac koji je rekao da su svi juče na sjednici pokazali šta im je najvažnije – i vlast i opozicija.

“Prvi da im je na srcu Republika Srpska, a ovi drugi da im na srce drugi stavljaju prioritete. Ne znam kako objasniti da je Mirku Šaroviću i Branislavu Borenoviću sinoć bilo važnije da gostuju u TV emisiji sa Bakirom Izetbegovićem, nego da sa narodnim poslanicima raspravljaju o sudbini Republike Srpske. To što su juče uradili Šarović, Borenović i ostatak opozicije, potvrda je svih naših ranijih tvrdnji da će opet izdati nacionalne interese čim im se ukaže prava prilika”, istakao je Košarac,  prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...