“POSTOJI NEŠTO ŠTO SE ZOVE MORALNA ODGOVORNOST”: Vučić smjenjuje Zoranu Mihajlović?

Vučić na Grčićevo odbijanje da da ostavku ukoliko to ne učini i nadležna ministarka Mihajlović, nije reagovao lično, ali je ova naša saznanja potvrdio u svojoj objavi na Tviteru Vladimir Đukanović, najbliži Vućićev saradnik.

  • Regija

  • 17. Dec. 2021  17. Dec. 2021

  • 2

Nakon što je ministica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad elektroenergetskog sistema i dodala da je Vučić bio jasan kada je tražio njegovu ostavku, u SNS-u traje pravi mali rat. Izvori bliski direktoru EPS-a tvrde da je nakon te izjave ministrice, Grčić poručio Vučiću da će podnijeti ostavku samo ako to učini i ona.

Grčić tvrdi da je on odgovorne za propuste unutar EPS već smijenio, a da političku odgovornost, zbog toga što nije bilo saradnje sa nadležnim ministarstvom, neće da preuzme na sebe, jer ga je ministrica Mihajlović u radu zaobilazila. Podsjećamo da je još u maju mjesecu, povodom odluke ministarstva da se odustane od izgradnje termoelektrane Kolubara B, Grčić zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora EPS-a, Jovanom Despotovićem, izdao saopštenje u kome piše:

- Ministarka Zorana Mihajlović je odlučila da za jedan dan promijeni sve odluke i Vlade Srbije i ministarstva bez ikakvih prethodnih analiza i konsultacija. Kao da je država za sebe od koje počinje sve.

Vučić na Grčićevo odbijanje da da ostavku ukoliko to ne učini i nadležna ministarka Mihajlović, nije reagovao lično, ali je ova naša saznanja potvrdio u svojoj objavi na Tviteru Vladimir Đukanović, najbliži Vućićev saradnik, piše Direktno.rs.

- Gospodo, postoji nešto što se zove moralna odgovornost. Nemoguće je da još uvijek niste shvatili da je neophodno ostavke da podnesete. Svi u lancu, od ministra energetike, preko svih rukovodilaca u EPS. Prosto, tako je u životu.

I dok građani sa strahom i zebnjom očekuju novo zahlađenje koje će dodatno opteretiti elektroenergetski sistem koji je potpuno nespremno dočekao zimu, svakodnevno se troše desetine miliona eura narodnih para kako bi se osigurala isporuka struje, koja je ugrožena zbog neznanja i sukoba između SNS kadrova koje je sve postavio Vučić lično.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...