BORIS TADIĆ SE PRISJETIO DAVNIH DOGAĐAJA: "Nismo mogli da spriječimo pogrom na Kosovu, to bi bio sukob sa NATO"

"Tada sam razgovarao sa komandom NATO i usledila je intervencija u Čaglavici posle koje je završen pogrom“, kazao je Tadić koji je u to vrijeme bio ministar odbrane državne zajednice Srbije i Crne Gore.

  • Regija

  • 17. Mar. 2022  17. Mar. 2022

  • 1

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da srpske državne institucije nisu mogle da spriječe "pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji" marta 2004, jer bi, kako je rekao, svaki ulazak vojske ili policije na taj prostor značio sukob sa pripadnicima KFOR-a, odnosno sa NATO-om.

On je povodom 18. godišnjice "pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji" rekao za Prvu televiziju, da Srbija u tom trenutku nije imala potencijala da reaguje vojno ali da je reagovala "vojnom diplomatijom" zbog čega je po njegovim riječima, drugog dana pogroma došlo do intervencije NATO-a.

"Tada sam razgovarao sa komandom NATO-a i usledila je intervencija u Čaglavici posle koje je završen pogrom“, kazao je Tadić koji je u to vrijeme bio ministar odbrane državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Ocijenio je da je od 1999. i dolaska misije KFOR-a na Kosovo i Metohiju, "na neki način" legalizovano nasilje nad Srbima uz kako je rekao, prešutnu saglasnost misije UNMIK i prije svega KFOR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...