TADIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: "Umjesto ozbiljne istrage imamo ozbiljno zataškavanje"

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić je povodom petogodišnjice od ubistva srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića naveo da umjesto ozbiljne istrage imamo ozbiljne napore da se taj zločin zataška.

  • Regija

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 1

Tadić, koji je i predsjednik opozicione SDS, oglasi se putem Twittera, gdje je naveo i ovo: 

“Umjesto ozbiljne istrage koja bi odavno dovela do ubica Olivera Ivanovića, mi imamo pola decenije samo ozbiljnih napora da se taj zločin zataška. Nikada zaboraviti, a kad tad ćemo sve otkriti“.

Podsjetimo, danas se navršava pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića. Tim povodom je u Hramu Svetog Save jutros je održan pomen kojem su prisustvovali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Dio opozicionih predstavnika je u Sjevernoj Mitrovici na mjestu ubistva zapalio svijeće, a dio će to učiniti večaras u 17 i 30 sati u crkvi svetog Marka u Beogradu, navodi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...