GENERALŠTAB VOJSKE SRBIJE: Zahtijevamo hitnu reakciju KFOR-a

„Ukoliko VS dobije naređenje od vrhovnog komandanta sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbjednosnu krizu izvršiće u potpunosti“, izjavio je general Mojsilović.

  • Regija

  • 23. Jun. 2023  

  • 0

Načelnik Generštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović zatražio je hitnu reakciju KFOR- a i ostalih međunarodnih bezbjedonosnih institucija kako bi Srbima na Kosovu pružili zaštitu.

„U skladu sa svim činjenicama obavijestio sam komandanta KFOR-a da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtijevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava Srba na opstanak. Ovo je naša molba cijelom KFOR-u i drugim međunarodnim bezbjednosnim institucijama na Kosovu“, rekao je general Mojsilović u obraćanju novinarima.

On je naveo i da Vojska Srbije ispunjava sve svoje obaveze iz Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova kao i svih privremenih procedura za rad i režim rada duž granice, ali kako je naveo da je „danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje“.

„Ukoliko VS dobije naređenje od vrhovnog komandanta sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbjednosnu krizu izvršiće u potpunosti“, izjavio je general Mojsilović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...