STRUČNJAK O TABLETI PROTIV RAKA: "Široko i robusno djeluje, ali..."

U dosadašnjoj fazi ispitivanja ove revolucionarne tablete - učinkovito je liječila stanice koje su izvedene iz raka dojke, prostate, mozga, jajnika, grlića maternice i pluća.

  • Zdravlje

  • 03. Avg. 2023  

  • 0

Medicinska senzacija iz Sjedinjenih Američkih Država koja za sve oboljele od raka znači novu veliku nadu i to u obliku tablete AOH-1996.

Riječ je o lijeku na kojem se radi već dvadeset godina i koji je u pret-kliničkoj fazi pokazao da dobro uništava krute tumore, a zdrave stanice ostavlja netaknute.

U dosadašnjoj fazi ispitivanja ove revolucionarne tablete - učinkovito je liječila stanice koje su izvedene iz raka dojke, prostate, mozga, jajnika, grlića maternice i pluća.

Sada je u toku prva faza kliničkih ispitivanja na ljudima, a pokaže li se jednako učinkovit do kraja ispitivanja, lijek bi mogao biti prekretnica u liječenju raka.

-Široko i robusno djeluje, iz toga proizlazi da bi mogao djelovati na niz tumora i doista tako i jeste u pretkliničkim ispitivanjima, znači na miševima, kulturama stanica da djeluje na niz različitih tumora.

To bi moglo biti tako, jer ta ispitivanja su rađena u jednoj uglednoj američkoj instituciji. S druge strane, to bi mogao biti problem zato što takvi lijekovi imaju i značajnu toksičnost, objasnio je Davorin Herceg iz onkologije KBC Zagreb.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...