ERDOGAN PODIGAO AVIONE: Silovit zračni udar na 30 ciljeva u susjednoj državi, uništeno…

"Tokom ove akcije poduzete su sve mjere opreza kako bi se spriječila šteta nedužnim civilima, prijateljskim elementima, povijesnim i kulturnim dobrima i okolišu", dodano je u saopćenju.

  • Evropa

  • 06. Okt. 2023  

  • 0

Snage sigurnosti Turske uništile su naftnu bušotinu i skladište koje je koristila separatistička teroristička organizacija PKK u sjevernoj Siriji te ukupno 30 ciljeva, uključujući odgovorne teroriste, objavilo je u četvrtak naveče Ministarstvo odbrane Turske, javlja Anadolu.

Kako bi neutralizirali PKK/YPG i druge terorističke elemente i eliminirali terorističke napade na stanovništvo i snage sigurnosti na sjeveru Sirije te kako bi se obezbijedila sigurnost granica, u skladu sa pravom na samoodbranu koja proizlazi iz članka 51 Povelje Ujedinjenih naroda, iz ministarstva su naveli da su 5. oktobra u 23 sata, po lokalnom vremenu, izvedene zračne operacije protiv terorističkih ciljeva u regijama Tel Rifat, Cizire i Derik u sjevernoj Siriji.

"Zračnim djelovanjem uništeno je 30 ciljeva, uključujući naftne bušotine i skladišta koje je koristila separatistička teroristička organizacija, kao i pećine, bunkeri, skloništa i skladišta za koje se smatralo da se nalaze odgovorni teroristi. Brojni teroristi su neutralizirani korištenjem maksimalne količine domaćeg naoružanja i municije u izvedenim akcijama", navedeno je u saopćenju.

Turske oružane snage nastavit će se boriti protiv terorizma s odlučnošću za opstanak i sigurnost svoje zemlje i nacije, kao i u prošlosti, sve dok ne bude uklonjen i posljednji terorist.

"Tokom ove akcije poduzete su sve mjere opreza kako bi se spriječila šteta nedužnim civilima, prijateljskim elementima, povijesnim i kulturnim dobrima i okolišu", dodano je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...