MINISTAR KOŠARAC UZBURKAO DUHOVE: "Šokiran sam namjerom federalnih poslanika da u Parlamentarnoj skupštini BiH opstruišu..."

No, ako su ovo razmišljanja unutar "Trojke", to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje, napisao je Košarac.

  • Mini market

  • 11. Okt. 2023  

  • 1

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac poručio je da je šokiran namjerom federalnih poslanika da u Parlamentarnoj skupštini BiH da opstruišu ratifikaciju Ugovora o finansiranju projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci. -Ni SNSD, ni Republika Srpska ne mogu se uslovljavati i ovim dodatno ugrožavaju projekte u Federaciji BiH, poručio je on. 

On je na Instagramu napisao da ne može ljudski da razumije da neko pokušava sabotirati ugovor za finansiranje proširenja medicinskog kompleksa.

-Zašto to rade?! Treba da se osvijeste - riječ je o medicinskoj ustanovi. Riječ je o zdravlju ljudi! Šta je njihov motiv, osim očite želje da ospore i uspore razvoj Srpske?! Nećete nas ucjenjivati, poručio je Košarac.

-Federalne političke strukture treba da prestanu da ispunjavaju zahtjeve stranaca i da se okrenu dogovoru. No, ako su ovo razmišljanja unutar "Trojke", to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje, napisao je Košarac.

Podsjetimo, Košarac će biti prvi državni ministar BiH u posjeti Moskvi od početka ruske agresije na Ukrajinu. On će u glavni grad Rusije otputovati kao pratnja premijera bh. entiteta Republika Srpska Radovana Viškovića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...