SKANDAL U MOSKVI: Radovan Višković oduševljen Putinom, Republiku Srpsku nazvao….

Kazao je da se Rusija brzo snašla i pronašla druga tržišta za plin u odnosu na Zapad.

  • Politika

  • 12. Okt. 2023  

  • 3

Političari iz bh. entiteta Republika Srpska koriste svaku priliku da negiraju državu Bosnu i Hercegovinu, a entitet RS predstave kao državu. Tu politiku, koju je započeo lider SNSD-a Milorad Dodik, nastavio je jučer i premijer entitetske vlade Radovan Višković u Moskvi.

-Ruska Federacija ne odustaje od saradnje sa prijateljskim zemljama, a tu pripada i Republika Srpska, kazao Radovan Višković, koji je u Moskvi prisustvovao plenarnoj sesiji "Ruske energetske sedmice".

- Tokom govora predsjednika Putina, ohrabrilo me to što Rusija neće odustati od saradnje sa prijateljskim zemljama. To su zemlje koje nisu podržale sankcije Rusiji, a tu je i BiH zahvaljujući Republici Srpskoj, dodao je Višković, te dodao da očekuje da će ostati povoljna cijena plina za Republiku Srpsku.

Naveo je da Rusija neće odustati od Zapadnog Balkana.

-Tu su Srpska, Srbija i Mađarska koje su prijateljske zemlje Rusije, kazao je Višković.

On je rekao da poslije energetskog foruma očekuje nove investicije u oblasti gasa u Srpskoj.

Kazao je da se Rusija brzo snašla i pronašla druga tržišta za plin u odnosu na Zapad.

-Interes Republike Srpske je da u narednom periodu obezbijedi što povoljnije energente, za privredu i stanovništvo.

U delegaciji Republike Srpske su i ministrar Petar Đokić, direktor Elektroprivrede Luka Petrović, ali i Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Podsjetimo, ovo je prvi put da jedan državni ministar ide u Moskvu od početka agresije na Ukrajinu, koju je osudio cijeli civilizirani svijet, a ruskim agresorima uvedene su najteže sankcije ikada.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...