ISPRAVKA: Snimak Damona Imanija nije nastao u Davosu

NAPOMENA: Portal Slobodna Bosna je 17.01.2024. objavio tekst pod naslovom "NEVIĐENI SKANDAL NA FORUMU U DAVOSU. IRANAC UPUTIO GRUBE PSOVKE PRISUTNIMA: "Konačno se neko usudio...". Analizom portala Raskrinkavanje, utvrđeno je da navedeni snimak nije nastao u Davosu već se radi o satiričnom snimku iranskog umjetnika i producenta Damona Imanija.

  • Evropa

  • 17. Jan. 2024  01. Feb. 2024

  • 1

Iranski producent i umjetnik, koji se bavi kreiranjem video sadržaja o aktuelnim događajima Damon Imani objavio je satirični videosnimak koji izgleda kao govor učesnika na Svjetskom ekonomskom forumu (SEF) u Davosu.

U tom satiričnom snimku on je prvo zahvalio organizatorima što su mu dali mogućnost da bude jedan od govornika i da iskreno priča, a potom je počeo da psuje sve prisutne.

Imani je izrekao grube psovke upućene prvo osnivaču i predsjedniku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu Klausu Shwabu, a onda i svima u sali.

"Mi smo slobodni ljudi i ostaćemo slobodni. A vi, novi svjetski poredak, kao i vaši globalni prijatelji, uključujući sve u ovoj prostoriji mogu da idu i da se je*u", naveo je on.

Snimak je izrezan tako da izgleda kao da Schwab i još jedna učesnica SEF-a ustaju i odlaze s bine nakon “govora”, a završava se “obavještenjem” o prekinutom signalu.

Ko je Damon Imani?

Damon Imani je iranski producent i umjetnik sa sjedištem u Danskoj, koji kreira video sadržaje koji se odnose na različite teme, uključujući društvena pitanja, vijesti i trenutne događaje. Poznat po svom satiričnom pristupu, Imani svojim radom skreće pažnju na društvena i politička pitanja.

Sa napetom političkom klimom u svijetu u eri 2016-20., Imanijev sadržaj je stekao pažnju korisnika društvenih mreža s obje strane, kao i javnih ličnosti kao što su Donald Trump, Joe Rogan, Alex Jones, Elon Musk i mnogi drugi utjecajni figure. Njegov rad je također predstavljen u velikim medijima kao što su USA Today, InfoWars, The Associated Press, BPR Politics And Business i mnogi drugi.

Reakcija na govor

Njegov kratki satirični uradak izazavao je veliku pažnju i ubrzo postao viralan na društvenim mrežama. Zanimljivo je da mnogi korisnici X-a shvatili ovaj video doslovno kad da se zaista ovo dogodilo u Davosu.

"Mislim da se svi možemo složiti s njim", "Bravo! Konačno se neko usudio!", "Hvala ti Imani", "Novi heroj našeg vremena", samo su neki od komentara na X-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...