KAKAV MAJSTOR: Student medicine nadigrao svih petero lovaca u „Superpotjeri“ i osvojio ogroman iznos…

Lovci su u šali zatražili "VAR provjeru" misleći da je njihov zadnji tačan odgovor "ušao" na vrijeme.

  • Show

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

Krenula je druga sezona Superpotjere, a već prva epizoda donijela je brojna uzbuđenja. Dva natjecatelja, Leo i Neven briljirali su i odnijeli 20.000 i 12.000 eura kući, dok je Blažu pobjeda izmaknula za sekundu.

  

Leo Košuta iz Zagreba, 22-godišnji je student medicine koji se u slobodno vrijeme bavi košarkom, nogometom i padelom. Prije nego je krenuo odgovarati na pitanja, rekao je kako bi osvojenim iznosom počastio obitelj putovanjem.

U prvom krugu odgovorio je tačno na jedno pitanje i osvojio 500 eura. Leo je u brzopoteznoj igri odlučio igrati protiv svih petero lovaca, s osam sekundi prednosti za nagradu od čak 20.000 eura.

Iako je odgovorio netačno na nekoliko pitanja te mu se prednost "istopila", lovci su ga vratili u igru netačnim odgovorom na pitanje: "Koji broj dolazi nakon 21 i 34 u Fibonaccijevom nizu?". Dean je odgovorio 45, a tačan odgovorio bio je 55.

U dramatičnoj završnici, najprije je Leo na pitanje: "U kojoj je TV seriji jedno od ključnih pitanja ko je majka Jona Snowa?" tačno odgovorio "Igre prijestolja", a zatim je lovkinja Morana tačno odgovorila da je frazeologija dio jezikoslovlja koji proučava frazeme, no odgovor je bio izvan vremena te je Leo osvojio 20.000 eura s dvije sekunde prednosti i zaradio ovacije publike.

Lovci su u šali zatražili "VAR provjeru" misleći da je njihov zadnji tačan odgovor "ušao" na vrijeme.

- Mi smo već slavili. Pokušavam se sjetiti neke utakmice koja je tako izgledala. Podsjetilo me na utakmicu Cibone i Partizana u ABA ligi kad su padale trice s centra. Ovo je bilo nešto tog tipa, rekao je lovac Sven.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...