EMIR KUSTURICA, OMILJENI PUTINOV REŽISER: „Srbija pokazala kao gazda, jer su prvi pružili otpor…“

Kusturica je ranije govorio da je dobro što je Putin pobijedio na ruskim predsjedničkim izborima.

  • Kultura

  • 22. Mar. 2024  22. Mar. 2024

  • 5

Prošlo je 25 godina od kada je NATO bombardovao teritoriju bivše Jugoslavije i od tada Srbi bukvalno mrze Sjevernoatlantsku alijansu, izjavio je srpski reditelj Еmir Kusturica u intervjuu za ruski režimski medij "Izvestija".

"Naš narod ih mrzi. NATO je za nas počinio zločin koji se ne može da se zaboraviti", kazao je Kusturica.

-Traume od iskušenja koje su doživjeli građani Srbije mogu lakše da se osjete ako pokušaju da se shvate razloge onoga što se dogodilo. Mislim da je to bio strateški potez. Sovjetski Savez se raspao, a zemlje članice NATO-a su htjele da pokažu Еvropi ko je gazda, dodao je Kusturica.

On je kazao da je vremenom postalo jasno da se Srbija pokazala kao "gazda", jer su prvi pružili otpor globalistima.

Kusturica je ranije govorio da je dobro što je Putin pobijedio na ruskim predsjedničkim izborima.

-Aktuelni ruski lider je bio najbolji kandidat na posljednjim izborima, a glasanje za njega je jedina ispravna odluka građana, budući da se NATO sve više približava granicama Ruske Federacije.

U trenutku kada se zapadne elite ponašaju kao da mir ne postoji kao mogućnost okončanja rata, kada se NATO približava granicama Rusije, Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rješenje da zauzme mjesto predsjednika Rusije, kazao je Kusturica.

On je to nazvao važnom pobjedom, koja potvrđuje dosljednost ruske odbrambene politike i ekonomskog rasta uprkos brutalnim sankcijama koje se sprovode protiv Rusije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...