EMIR KUSTURICA ČESTITAO NEUSTAVNI DAN RS-a: „Usmjeriti svu raspoloživu energiju i očuvati našu kulturu i pripadnost pravoslavnoj civilizaciji…“

-Za slobodnu Republiku Srpsku, poručio je Kusturica povodom neustavnog Dana RS-a.

  • Kultura

  • 07. Jan. 2024  

  • 11

Bivši sarajevski režiser Emir Kusturica izjavio je da će „opstanak kultura na različitim stranama svijeta zavisti od mnogo okolnosti, ali će najvažnija biti privrženost religiji kao najvažnijem sadržaju naroda koji se bori za opstanak“.

-U proteklih deset godina globalističko podzemlje obećavalo je da će podržati kulturne različitosti u svijetu. Na kraju se pokazalo da su podržali jedino seksualne različitosti. Sve to kako bi na polupraznoj planeti i svjetskoj mapi smanjili broj ljudi, naveo je Kusturica.

-Republika Srpska jedna je od onih kultura koje su nastale mnogo prije raspada multikulturnog sistema Socijalističke Federativne Republike Јugoslavije, koju su srušili oni koji su je i napravili. Јugoslaviju nisu pravili njeni narodi nego globalisti koji danas razaraju svijet. Zbog toga treba usmjeriti svu raspoloživu energiju i očuvati našu kulturu i pripadnost pravoslavnoj civilizaciji, i ne zaboraviti stradanje kroz koje je prošao naš narod u posljednja dva vijeka i tri velika rata. Tada, kao i sada, bili smo na pravoj strani istorije.

I ovaj put između neslobode i slobode biramo slobodu, između istine i laži biramo istinu. Za slobodnu Republiku Srpsku, poručio je Kusturica povodom neustavnog Dana RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...