KADA OVO POGLEDATE SVE ĆE VAM BITI JASNO: Evo što se događa sa automobilom kada prelazi preko „ležećeg policajca“…

Ležeći policajci, fizičke su prepreke koje imaju za cilj smanjiti brzinu kretanja vozila na određenim dijelovima ceste. No, što se dogodi kada na njih naletite prebrzo? Odgovor ima ekipa s YouTubea

  • Auto

  • 02. Jan. 2020  

  • 0

Pred vama je zabavni ali poučni video s YouTube kanala Warped Perception. Ekipa koja stoji iza njega često objavljuje slične reportaže inženjerskog ili znanstvenog karaktera snimljene u slow motion tehnici. Svojoj publici daju jedinstven i usporen pogled izbliza na neke zanimljive detalje, a ovoga puta uhvatili su se ležećih policajaca.

Poznato je da prelazak preko „ležećih policajaca“ nije „najzdraviji“ za podvozje automobila. Pogotovo ako se obavlja velikom brzinom, kao što će prikazati spomenuti video zapis.

Youtuberi su za ovu prigodu uzeli Mercedes E-Klase, s njega skinuli dijelove karoserije, te krenuli u sve brže i brže prelaženje preko „ležećih policajaca“, sve bilježeći kamerama.

Najviše trpe amortizeri i opruge, a pri većim brzinama kotači se podižu gotovo do samog blatobrana. Nakon brzog prelaska preko prepreke kotači gube kontakt s podlogom, čineći ovaj prijelaz zapravo prilično opasnim prelijetanjem preko uspornika.

Pogledajte i sami.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...