ZIDANEOV MILJENIK HEROJ REALA: Pogledajte zbog čega je Modrićev suigrač proglašen igračem utakmice, ovaj je potez odlučio sve…

Igrala se 115. minuta finala španjolskog Superkupa između Reala i Atletico Madrida u Saudijskoj Arabiji.

  • Sport

  • 13. Jan. 2020  13. Jan. 2020

  • 0

Atleticov Alvaro Morata sjurio se munjevito u kontranapadu prema Thibautu Courtoisu poslije serije loših reakcija Realovih igrača i činilo se da će sve biti gotovo.

Međutim, Realov veznjak Federico Valverde uspio ga je sustići na dvadesetak metara od svog gola i uklizati mu s leđa. 

Bio je to čisti crveni karton za Zidaneovog miljenika i sudac Sanchez ispravno je postupio. Sve se završilo penalima u kojima je trijumfirao Real.

Valverdeov profesionalan faul ispostavio se ključnim u Realovom osvajanju Superkupa jer je spriječio gotovo sigurno vodstvo rivala pet minuta prije kraja. Urugvajac je proglašen igračem utakmice dok je Marca njegov potez nazvala povijesnim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...