Regija
"RUKE SU VAM KRVAVE..": Masovne demonstracije studenata i građana ispred jednog od stanova gradonačelnika Novog Sada, traži se...
Prije 24 min0
Bit ćete sigurno zadovoljni, i sobom i jelom.
Gastro
13. Jul. 2025 13. Jul. 2025
0
Sastojci:
400 gr tjestenine (birajte onu koja vam najviše odgovara)
100 gr suhog mesa po izboru
2 čehna bijelog luka
2 svježe ljute papričice
1 vezica mladog luka
6 cherry paradajza
malo bijelog vina (50-100 ml, samo za šmek), a može i bez
puter za prženje i sotiranje
1 kašika bučinog ulja
so i biber po želji
sir za rendanje
bučine košpice
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakovanju.
2. Pripremite sastojke
Dok se tjestenina kuha, suho meso narežite na trakice, cherry paradajz na kolutiće (svaki na cca 4 kolutića), a mladi luk narežite pod uglom od 45 stepeni. Bijeli luk isto narežite na kolutiće. Ljute papričice očistite i narežite na tanke trakice.
3. Propržite "suhovinu"
Uzmite tavu većeg promjera ili wok. Prvo na nježnoj vatri otopite puter pa propržite "suhovinu".
4. Sotirajte bijeli luk
U tavu ubacite bijeli luk i sotirajte ga. Tek toliko da zamiriše.
5. Dinstajte cherry paradajz
Sada dodajte još malo putera u tu istu tavu i ubacite cherry paradajz, kratko dinstajte pa podlijte s vinom.
6. Dodajte tjesteninu u tavu
Kada je tjestina skuhana tako da je al dente, ocijedite je i ubacite u tavu s paradajzom i bijelim lukom. Sve lijepo izmješajte. Dodajte "suhovinu" i mladi luk, i opet izmiješajte. Sada dodajte kašiku bučinog ulja i papričice pa opet sve izmiješajte.
7. Poslužite
Prebacite na tanjir ili u zdjelu, šta vam je draže. Narendajte sir i ukrasite bučinim sjemenkama.
Prijatno!:)
Regija
"RUKE SU VAM KRVAVE..": Masovne demonstracije studenata i građana ispred jednog od stanova gradonačelnika Novog Sada, traži se...
Prije 24 min0
Svijet
BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Nakon žestokih udara Izraela, oglasio se predsjednik Sirije...
Prije 38 min0
Hronika
ZASTRAŠUJUĆE PODRHTAVANJE TLA: Zemljotres jačine 7,3 stepena po Richteru pogodio...
Prije 48 min0
Jeste li znali
SVE JE KRENULO PROGONOM MUSLIMANA: Kako je nastala najbogatija porodica u Hercegovini i zašto je opjevana u narodnim pjesmama…
Prije 52 min0
Gastro
POVLAČI SE POPULARNA ČOKOLADICA: Sadrži ono što nije navedeno na deklaraciji; ovo može biti smrtonosno...
Prije 16h0
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
POTROŠAČI SU REKLI SVOJE: Milka proglašena najprecjenjenijom čokoladom na svijetu
15. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.