IZNENADILI BISTE SE KOLIKO MOŽETE UŠTEDJETI: Znate li čemu služe dva dugmeta na modernim vodokotlićima? Nikad ih ne stiskajte u isto vrijeme

Naime, radi se o dva rezervoara vode unutar kotlića.

  • Jeste li znali

  • 13. Jan. 2020  

  • 0

Vjerovatno ste i vi pritiskali nasumično bilo koji ili ova u isto vrijeme, a ako ste se nekada pitali čemu služi manji, a čemu veći, donosimo vam odgovor u nastavku.

Naime, radi se o dva rezervoara vode unutar kotlića, manje dugme je za manji rezervoar, a veći za veći. Manji u prosjeku drži tri do 4.5 litara vode, a veći od 6 do 9. Ideja je da nakon mokrenja stisnete manje dugme i iskoristite manje litara vode, a nakon obavljanje velike nužde veći.

Na ovaj način se štedi potrošnja vode, ali čuva se i životna sredina.

 Pokazalo se da prosječno domaćinstvo na ovaj način može da uštedi i do 20 hiljada litara vode na godišnjem nivou.

(Hayat/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...