POBUNA U ZENICI: Zenička policija nije deblokirala Autobusku stanicu po zahtjevu gradonačelnika Kasumovića...

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je jučer poslijepodne poslao dopis te tražio da policija danas u 8 sati deblokirala Autobuska stanica u tom gradu

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. decembra prošle godine tu stranicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.

-U svakom slučaju, kogod da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se ukloniti. Ali, ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da interveniše - kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

On očekuju da će se u četvrtak, 16. januara na sjednici Graskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.

-Na Autobusku stanicu, gradonačelnik polaže pravo svojim izjavama. Mi svojim izjavama polažemo pravo na Autobusku stanicu pa ćemo vidjeti ko je u pravu - kaže Sarvan.

Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošle sedmice predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u holu stanice štrajkovali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.

On je pozvao građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati priključe na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.

Najavljuje da će, ukoliko se gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo preduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne donese budžet”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...