DIGLA SE KUKA I MOTIKA NAKON RAZGOVORA MILANOVIĆA I ERDOGANA O PROMJENI DEJTONA: Dodik i Vučić dobili saveznika u HRVATSKOM SABORU

Rigidni desničar i saborski zastunok Željko Glasnović otkrio je za Nacional što misli o navodnom dogovoru Milanovića i Erdogana

  • Politika

  • 16. Jan. 2020  16. Jan. 2020

  • 1

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore oko situacije u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno dogovoriti u kojem smjeru bi trebala ići suradnja Hrvatske i Turske u idućem razdoblju. Izvori bliski stožeru Zorana Milanovića su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih točaka razgovora u idućem razdoblju trebala biti analiza funkcioniranja Daytonskog sporazuma.  

Treba li ići u reviziju Daytonskog sporazuma i može li Milanović utjecati na njegovu korekciju?

“Ja samo znam da je mjesto Hrvata u Bosni i Hercegovini u srednjoj Europi, u europsko – atlanskim integracijma i to je jedini put za Bosnu i Hercegonu. To je jedini izlaz, nema drugih opcija. Je li Zoran Milanović sposoban da se problemi u BiH riješe, ja ne znam! Trebamo prvo vidjeti kakvu on ulogu može imati, koliko može utjecati na neke ljude tamo, ali na kraju sve se mora riješiti unutar te države.” 

Može li revizija Daytonkog sporazuma riješiti unutarnje probleme u Bosni i Hercegovini?

“Tamo vlada korupcija i kaos, bez ‘sise’ međunarodne ta država bi propala preko noći. Ona ne može samostalno funkcionirati, ona je disfunkcionalna, niti funkcionira pravni sustav, temeljne institucije ne funkcioniraju, dok se to ne riješi ne možemo govoriti o reviziji Daytonskog sporazuma”, zaključio je Glasnović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...