HOĆE LI MU PONOVITI ŠTA JE REKAO U SARAJEVU: Erdogan s Milanovićem razgovarao o BiH

Očekuje se da će dvojica predsjednika razgovarati o situaciji u BiH i izmjeni izbornog zakona te države.

  • Regija

  • 08. Sep. 2022  

  • 4

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je sa suprugom Emine na Pantovčak gdje su ih dočekali predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Počeo je sastanak Erdogana i Milanovića iza zatvorenih vrata. Očekuje se da će dvojica predsjednika razgovarati o situaciji u BiH i izmjeni izbornog zakona te države. Obojica su u posljednje vrijeme izražavali jasne stavove o ovom pitanju, ali se nisu složili oko toga što je najbolje rješenje.

Erdogan se u utorak u Sarajevu usprotivio intervenciji visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u izborni zakon, što traže Hrvati kako bi se spriječilo da ih Bošnjaci opet preglasavaju na općim izborima koji će se u toj zemlji održati početkom listopada.  

Milanović je krajem prošle godine predlagao da on s turskim i srpskim predsjednikom posreduje u rješavanju političke krize u BiH s predstavnicima konstitutivnih naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...