ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OTKRIO SVE: Evo zbog čega SDA sarađuje sa SNSD-om, i šta će biti s Božovićem…

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović kazao je danas za N1 da su se stranke u ovoj zemlji pretvorile u ''privatne'' te da sve manje rade u interesu građana

  • Politika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 2

Mehmedović je naglasio da SDA sarađuje sa SNSD-om, ali taj odnos nije okarakterisao koalicijom. Prema njegovom mišljenju, u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine potrebno je pronaći novo rješenje nakon sporenja oko imenovanja Mlađena Božovića kao ministra za ljudska prava i izbjeglice.

''Kada se postigne politički dogovor, svako odstupanje izaziva nove političke krize. Ako je politički dogovor bio da se izađe sa zajedničkim kandidata koji će predložiti SNSD, ministar treba da je čist kao suza, ali očigledno je da je svjesno ponuđen neko ko bi mogao biti sporan. Ako želite napraviti krizu, onda uvijek možete naći razlog. Očekujem da oni koji su postigli dogovor da se ozbiljnije odnose spram države Bosne i Hercegovine i da se striktno drže tog dogovora'', kazao je Mehmedović za N1.

''Mislim da je gospodin Božović više predložen da se uništi politička opcija gospodina Pavića i iskreno očekujem novog kandidata. To treba biti zajednički kandidat SNSD-a i SDA na prijedlog SNSD-a. Očekujem da to bude kandidat bez minusa u političkoj karijeri“, tvrdi Mehmedović.

Mehmedović je poručio da nema stranke bez mana govoreći i o političkoj opciji čiji je višegodišnji član.

''Naše političke stranke su se pretvorile u privatne stranke koje sve manje rade za BiH. SDA? Nema stranke koja nema mana. Unutar SDA je najmanje takvih problema. Legalno imamo stranke koje rade protiv Bosne i Hercegovine, a primaju plaće od nje. Zašto je SDA s takvim strankama? To nisu koalicije, nezaobilazno je da sa SNSD-om. uz sve mehanizme kočenja i zaštite, to je Bosna i Hercegovina. Mi smo upućeni jedni na druge'', ocijenio je Mehmedović u razgovoru za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...