UZ NJIH MOŽE ŠTA GOD VAM PADNE NA PAMET: Napravite roge u bijelom sosu...

Ovo jelo možete služiti i kao predjelo ili kao laganu večeru

  • Gastro

  • 19. Jan. 2020  19. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr roga 

100 gr milerama 

0,1 l mlijeka 

20 gr putera 

2 čehna bijelog luka 

malo svježeg peršuna 

malo harise 

maslinovo ulje 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. U jednoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa peršunom i sitno sjeckanim bijelim lukom. Ostavite sa strane 

2. Roge operite, očistite od sjemenki i onda dobro posušite. 

3. Pecite roge u tavi sa poklopcem. 

4. U šerpici rastopite puter sa mileramom, začinite harisom. 

5. Nekoliko minuta prije nego roge budu pečene dodajte smjesu sa bijelim lukom, maslinovim uljem i peršunom. Pecite još 2-3 minute. 

6. Roge izvadite na tanjir i prelijte sosom od milerama. 

7. Pobiberite i posolite po želji.   

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...