OVO VRIJEDI VIDJETI NEKOLIKO PUTA: Barcelona je sinoć oborila novi rekord, a tek kad vidite akciju kod pobjedničkog gola...

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima savladala Granadu sa 1:0, a junak je ponovo bio Lionel Messi.

  • Sport

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

Katalonci nisu odigrali baš najbojli meč u debiju novog trenera Quiquea Setiena. Stvar je spasio Messi koji je u 76. minuti utakmice postigao jedini gol na meču i tako donio vrijedna tri boda svojoj ekipi.

Barcelona je napadala tokom cijele utakmice i imali su čak preko 80% vremena loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli do samog finiša slomiti otpor gostiju.

No, onda smo u 76. minuti vidjeli pravo lice Barcelone koje ovaj klub krasi već godinama. Domaći su odigrali fantastičnu akciju, a nakon magične asistencije Artura Vidala gol je zabio Messi. 

Zanimljivo da je u prvoj utakmici Setiena na klupi Barce već srušen jedan rekord, a to je broj dodavanja. Igrači Barcelone su na ovom meču imali čak 1005 dodavanja što je najviše u jednom meču katalonskog kluba.

Setien je time najavio da želi Barceloni vratiti stil igre koji ju je krasio tokom prethodnih godina kada su dominirali u Evropi. A gol kojeg su zabili sinoć Granadi je pravo lice Blaugrane. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...