DRAŠKOVIĆ I DODIK NEŠTO MUTE: Hercegovački tajkun odlučio zatvoriti fabriku...

Drašković jeste ekscentričan, bez ikakvog interesa sam ga branio i promivisao jer zapošljava veliki broj radnika, treba priznati da je dosta uradio za Hercegovinu iako nismo u dobrim odnosima, i nadam se da će prihvati apel Nevesinjaca, ne moj, i ponovo staviti u funkciju fabriku u Nevesinju. Opširnije u video prilogu. .

  • Politika

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

PIše: Nebojša Vukanović

Zbog sukoba sa Ilijom Tamindžijom i Lukom Petrovićem, međusobnih razmirica i neraščišćenih računa, prije nešto više od godinu dana Rodoljub Drašković zatvorio je proizvodni pogon u Nevesinju a 50-ak radnika ostalo je bez posla, kako bi vlastima nanio štetu i poslao poruku. Dok smo imali još neki kontakt, molio sam Draškovića da ne ostavlja ljude bez posla i da radnici budu kolateralna šteta sukoba, jer je 50 radnih mjesta veliko za Nevesinje, ali me nažalost nije poslušao.

altDrašković i njegovi direktori su obećali da će ubrzo radnike vratiti na posao, da će u Nevesinju biti proizvodnja kartona, ambalaže i centralno skladište, ali prošla je godina a fabrika je i dalje zatvorena i pusta. U pogon i komunanu infrastruktru su uložena velika sredstva, prije zatvaranja fabrika u Nevesinju je poslovala pozitivno, i red je da Drašović ispuni obećanje, zaposli ljude jer je svako radno mjesto važno za sjeverozapadnu kapiju Hercegovine koja nažalost ostaje pusta, a ljudi, prije svega mladi, masovno odlaze jer nema posla, perspektive, uslova za normalan život čovjeka.. Drašković jeste ekscentričan, bez ikakvog interesa sam ga branio i promivisao jer zapošljava veliki broj radnika, treba priznati da je dosta uradio za Hercegovinu iako nismo u dobrim odnosima, i nadam se da će prihvati apel Nevesinjaca, ne moj, i ponovo staviti u funkciju fabriku u Nevesinju. Opširnije u video prilogu. .

A ovako je bilo prije 6 godina kada je otvoren pogon u Nevesinju…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...