NOVA AKVIZICIJA TIGRA IZ TEŠNJA: AS Holding postao većinski vlasnik ove bh. kompanije…

Podsjetimo, AS Holdingu nedavno je prebačen i udio u kompaniji Mlin i pekara Ljubače, a čiji je nominalni vlasnik bio sarajevski Klas, još jedna kompanija u sastavu AS grupacije

  • Ekonomija

  • 21. Jan. 2020  

  • 0

AS Holding posjeduje 51 posto vlasništva u Zeničkoj industriji mlijeka (ZIM), prema osvježenoj listi dioničara.

Ovakav raspored vlasništva nastao je nakon što su na AS Holding nedavno prebačene dionice ZIM-a koje su već bile u posjedu ove grupacije, ali su bile locirane na skrbničkim bankarskim računima.

Podsjetimo, AS Holdingu nedavno je prebačen i udio u kompaniji Mlin i pekara Ljubače, a čiji je nominalni vlasnik bio sarajevski Klas, još jedna kompanija u sastavu AS grupacije. 

Kada je riječ o samom ZIM-u, Džananović transport Zenica ima 17,4 posto vlasništva, a Salko Džananović 7,5 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...