ONI SU KORAK ISPRED CIJELOG SVIJETA: Ova se zemlja uveliko priprema za uvođenje 6G mobilne mreže, vlada je donijela konačnu odluku…

Široka upotreba 6G mobilne mreže očekuje se posebno u autonomnim vozilima bez vozača

  • HiTec

  • 21. Jan. 2020  

  • 0

Japanska vlada odlučila je započeti pripreme za uvođenje mobilne mreže šeste generacije (6G), s namjerom da ta ultrabrza mreža u Japanu započne s radom 2030. godine

S tim ciljem osnovano je stručno vijeće u kojemu su tehnički eksperti, predstavnici privatnih kompanija i nadležnih javnih ustanova, zadatak kojih je razraditi kompleksnu strategiju prijelaza na novi format.

Komunikacijski sustav pete generacije (5G) bit će ovoga proljeća u Japanu uveden u široku upotrebu. U tome je segmentu ta zemlja zaostajala za SAD-om i Južnom Korejom, gdje je upotreba 5G-a već počela.

Novinska agencija Kyodo piše kako vlada u suradnji s gospodarstvom želi nadoknaditi taj zaostatak i preuzeti vodeću ulogu u prelasku na još brži i sigurniji sustav šeste generacije.

Široka upotreba 6G mobilne mreže očekuje se posebno u autonomnim vozilima bez vozača.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...