PAPA FRANJO PORUČIO U DAVOSU: Ljude u fokus, ne profit

Papa Franjo ima poruku za učesnike Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu - ljudi, a ne profit, moraju biti u središtu javne politike.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Franjo je uputio pisanu poruku kako bi podsjetio delegate ovogodišnjeg WEF-a na „moralnu obavezu“ da stave „ljudsku ličnost, umjesto puke borbe za vlast ili profit, u samo središte javne politike“.  

Kazao je da forum pruža priliku za arenu u kojoj  „politička volja i uzajmana saradnja mogu biti rukovođeni i ojačani prevazilaženjem izolacionizma, individualizma i ideološke kolonizacije koji nažalost karakteriziraju veći dio naše savremene debate“.

Franjo je također apelovao na jačanje solidarnosti s onima koji pate od „društvene i ekonomske nejednakosti i čija je temeljna egzistencija ugrožena“.

Vatikanski kardinal predstavlja Papu na skupu koji je počeo u utorak, prenosi Associated Press.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...