SPEKTAKL U LONDONU: Glupost Mustafija i crveni karton Luiza bacili su Arsenal u očaj a onda se pojavio Bellerin (VIDEO)

Chelsea je dva puta vodio, ali je Arsenal iako s igračem manje dva puta uspijevao anulirati zaostatak.

  • Sport

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

U derbiju 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Arsenal su na Stamford Bridgeu igrali 2-2 (1-0).

Chelsea je dva puta vodio, ali je Arsenal iako s igračem manje dva puta uspijevao anulirati zaostatak. Prvi ključni trenutak dogodio se u 26. minuti kada je Mustafi loše vraćao loptu golmanu Lenu, to dodavanje presjekao je Abraham koji je potom obišao i Lena, ali prije no što je uputio loptu u praznu mrežu oborio ga je David Luiz koji je tako skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton.

Siguran izvođač udarca s bijele tačke bio je Jorginho (28-11m). Tu prednost Chelsea je držao do sredine drugog poluvremena kada je Arsenal iz protunapada poravnao na 1-1 preko Martinellija (63). Pritisak Chelseaja donio mu je novo vodstvo preko Azpilicuete (84), ali niti tada se Arsenal nije predao već je golom Bellerina (87) osvojio bod.

Četvrti Chelsea sada ima 40 bodova, pet manje od trećeg Leicester Cityja, a šest više od petog Manchester Uniteda, dok je Arsenal 10. sa 30 bodova. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 66. minute.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...