ĆAMIL DURAKOVIĆ PRAVO U SRIDU: "Obrazovnom sistemu u RS-u odgovaraju ovakve generacije MLADIH ČETNIKA"

U osnovnoj školi u Srebrenici danas je proslavljena krsna slava Svetog Save nakon čega se devet dječaka sa četničkim obilježjima “pohvalilo” na društvenim mrežama. Na ovu objavu osvrnuo se i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

  • Mini market

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 1

U osnovnoj školi u Srebrenici danas je održana svečanost povodom krsne slave Svetog Save. Isti je slučaj i u ostalim školama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Iz tog razloga, prema saopćenju Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, djeca srebreničkih imama nisu išla u školu, niti su prisustvovala svečanosti.

Nama je žao da direktor škole i ostali uposlenici ignoriraju činjenicu da je većina naše djece u školi, a da naša djeca, ni na koji način nisu u nacionalnom ili vjerskom smislu prezentirana. Mi nemamo ništa protiv toga da se obilježava Dan škole, ali to treba da bude datum koji svima odgovara i koji je neutralan, a ne da se samo veže za srpski narod i srpske svece”, poručuju iz MIZ Srebrenica.

Na svom Facebook profilu se oglasio i Ćamil Duraković objavivši ovu sliku i status:

"U razgovoru sa roditeljem bošnjačkog djeteta koje je napravilo print screen ovog Instagram storija od školskih drugara, kaže mi: 'Znam koji su sutra ću prijaviti pedagogici'. Ja ipak mislim da pedagogici i obrazovnom sistemu u entitetu RS odgovaraju upravo ovakve generacije mladih 'četnika'."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...