SAFET ORUČEVIĆ OTKRIO: Kako je Čović naljutio Bošnjake i kako su Bošnjaci prozreli njegovo pismo pred izbore

Za emisiju "Mreža" Federalne televizije govorio je Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara.

  • Mini market

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Na pitanje kako vidi stavove Dragana Čovića po pitanju donošenja novog Izbornog zakona, Oručević je istakao da je "Čović rekao svoje":

"On se postavio ultimativno još i prije izbora, zatražio je dvije stvari zbog izborne kampanje i sad mu je tesko ići nazad od onih ultimatuma koje je postavio. To je svakom političaru teško. On je postavio dva modela, svaki od ta dva modela je odbačen. Nakon tog je napravljena koalicija SDA i DF-a i onda je SDA podržala stavove DF-a oko Izbornog zakona, što znači da Čović ne može da realizira svoje zahtjeve."

Oručević je istakao da Čović ne može da uradi po pitanju Izbornog zakona ništa sam, i da se "preigrao" kada je mobilizirao Hrvate pred izbore:

"On je pred izbore Bošnjacima poslao pismo - 'Pazite za koga glasate, mi smo braća, trebamo živjeti zajedno itd.'. Međutim, to je pismo samo naljutilo Bošnjake. On je trebao napisati pismo dan iza Haga (presude čelnicima HZHB) - 'Dogodila se ta presuda, braćo Bošnjaci, neka istorija rješava ova pitanja iza nas, valja nama dalje živjeti', i on bi bio član Predsjedništva BiH. On je naljutio Bošnjake misleći da moze manipulisati sa glasačima. Ne može niko manipulisati Bošnjacima, taj narod je sazrio."

(S. B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...