KOMŠIĆ OSUJETIO ČOVIĆEVE NAMJERE U MOSTARU: "To neće proći!"

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je u razgovoru za portal Klix govorio o detaljima razgovora koji se vode oko izbora u Mostaru.

  • Mini market

  • 28. Jan. 2020  28. Jan. 2020

  • 1

-  Mi smo u ovoj pauzi u posljednjih desetak dana dogovorili da na nivou Mostara jedna grupa ljudi radi i razmjenjuje te informacije. Jer mi ne pričamo samo o Izbornom zakonu za Mostar, mi ne pričamo samo o tome kako izabrati 35 vijećnika za Gradsko vijeće, što je odluka Ustavnog suda i Suda u Strazburu. Naš stav je da kada već pričamo o tome na taj način, onda trebamo odluke Ustavnog suda implementirati i kada je riječ o Domu naroda, ali i Predsjedništvu, jer želimo da se to rješava u paketu, poručio je Dragan Čović.

Komentar na ove tvrdnje Dragana Čovića, zatražili smo od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića. Pitali smo ga o kakvoj je reorganizaciji riječ i da li bi podršku dobilo nešto što bi značilo podjelu grada?

- "Treba dobro provjeriti o čemu Čović govori kada govori o reorganizaciji Grada Mostara. Ranije je bilo nekih prijedloga koji su podrazumijevali podjelu Grada Mostara na dvije općine. Ti prijedlozi su propali jer su bili neprihvatljivi svim probosanskim strankama. Čini se da ovdje Čović ispod radara ponovo pokušava nametnuti tu vrstu priče, što neće proći", kaže Komšić za Vijesti.ba i dodaje:

- "Ako se pod reorganizacijom misli na podjelu Grada Mostara, to neće proći, a to što Čović SDA dovodi u neugodnu situaciju, samo je dokaz drskosti i bezobrazluka njegove politike. Uvjeren sam, ni SDA  ni DF niti bilo koja druga probosanska stranka to neće dopustiti", zaključio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...