KOMŠIĆ PORUČIO: "Za BiH U NATO-u vrijedi politički poginuti, a da ne pominjem..."

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za magazin Dani kazao je kako za priču o BiH u NATO-u vrijedi politički poginuti.

  • Politika

  • 29. Jan. 2020  30. Jan. 2020

  • 5

"Ljudi su lijepo rekli, zovite kako hoćete, samo ga pošaljite. Završili smo tu priču. Biće malo nezgodno, Nova je godina, ali samo neka ide. Dakle, suština je u tome da je NATO-u taj dokument znak da je BiH krenula u MAP."

Kazao je da ovaj dokument aktivira pregled odbrane.

"To je usvojilo prošlo Predsjedništvo. Ja sam im zahvalan na tome. A u pregledu odbrane stoji da je BiH u MAP-u s aktivacijom pregleda odbrane. Pazite, to su autonomne odluke naših organa – Predsjedništva BiH u onom i u ovom sazivu. Mislim da za tu priču, samo za tu priču vrijedi politički poginuti. A da ne pominjem ovu suštinsku o Izbornom zakonu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...