SLAVNI REŽISER JE S „GENERALOM“ DOTAKAO DNO: Nakon brojnih gafova kojima se smijala cijela Hrvatska, Vrdoljak je u novim problemima, sada je riječ je o milionima…

Za glumca Gorana Višnjića, njegovog punca-redatelja Antuna Vrdoljaka i njegovog sina-producenta Andriju Vrdoljaka, producente filma i serije “General”, taj bi projekt mogao biti posljednji u karijeri koji su radili s HAVC-om.

  • Regija

  • 03. Feb. 2020  03. Feb. 2020

  • 0

Naime, financijski izvještaj koji su podnijeli HAVC-u nije zadovoljio, a novi, popravljeni nikako da stigne.

- Tvrtka Kiklop film ima još tjedan dana vremena dostaviti novi, precizan i detaljan financijski izvještaj o filmu - potvrdio je Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a, o odnosu u kojem se nalaze producenti “Generala” i HAVC.

- Nakon prošlogodišnje Pule, u predviđenom roku od 90 dana, Kiklop film se javio sa zahtjevom da im se isplati posljednja tranša sredstava koju je HAVC odobrio za snimanje filma “General” - ispričao je Marcich za Jutarnji list.

To je, inače, uobičajeni način financiranja filmova u HAVC-u. Nakon što se odobri projekt, a HAVC je za “Generala” odobrio 4,2 milijuna kuna, producentima se novac isplaćuje u nekoliko navrata. Prvo se isplaćuje 10 posto pa producenti skupljaju ostatak novca koji im je potreban prema prijavljenom budžetu, a kad to skupe, javljaju se HAVC-u da nastavi s isplatom ostalog iznosa. HAVC isplaćuje novac u nekoliko rata, a posljednja, u iznosu od pet posto odobrenih sredstava, isplaćuje se nakon prikazivanja filma na Festivalu u Puli.

HRT je film i seriju financirao s 9,6 milijuna kuna, a MORH ne želi otkriti koliko iznosi trošak njihova angažmana. Jutarnjem listu su tek odgovorili da su za potrebe filma u jednom trenutku angažirali 180 vojnika, u nekoliko navrata do 10 tenkova, u tri navrata tri helikoptera te MiG. Svaki sat tenka i helikoptera vrijedi i po nekoliko desetaka tisuća kuna, ali taj iznos troškova ostaje nepoznat, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...