MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Gotovo svi pravimo istu grešku, evo kako na brzinu zagrijati motor u zimskim uvjetima vožnje…

U hladna jutra jedno od najvažnijih pitanja je što učiniti da što prije zagrijemo motor automobila

  • Auto

  • 06. Feb. 2020  

  • 0

Stajanje na parkingu s uključenim motorom ne dolazi u obzir. Krenite, a jedan od savjeta je da u prvih nekoliko minuta isključite grijanje.

Naime, kad je ono uključeno ventilator koristi cirkulaciju rashladne tekućine kako bi ugrijao vozilo (kroz takozvani heat exchanger ili izmjenjivač topline). To snižava temperaturu rashladne tekućine, a time je motoru potrebno više vremena da se zagrije.

Želite li brže ugrijati motor i sniziti potrošnju goriva, isključite na nekoliko minuta grijanje. Nećete mnogo izgubiti, jer dok se motor ne ugrije, ionako vam puše hladan zrak.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...