NAKON NIZA SKANDALA I HAPŠENJA: GIKIL dobio novi Nadzorni odbor, ovo je novi sastav nadzornog tijela kompanije iz Lukavca...

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novi Nadzorni odbor na Skupštini društva koja je održana u srijedu

  • Društvo

  • 06. Feb. 2020  

  • 0

U novi sastav ovog nadzornog tijela, a nakon razrješenja svih ranijih članova, imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je Uprava kompanije donijela odluku o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu s odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije BiH.

Skupština društva usvojila je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije za 2018. godinu, a donesena je i odluka da se broj članova Uprave GIKIL-a proširuje sa sadašnja aktivna tri na ukupno šest članova.

Novi Nadzorni odbor u narednim danima održat će i svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj će biti izabran i predsjednik novoimenovanog nadzornog tijela, a nakon toga uslijedit će i imenovanje generalnog direktora i ostalih članova Uprave, saopćeno je iz GIKIL-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...