DAMIR NIKŠIĆ MU JE RADO VIĐEN GOST: Srbijanski ultranacionalist Teša Tešanović genocid u Srebrenici nazvao izmišljotinom

"Izmišljanje "Genocida" u Srebrenici je jedna od ključnih stavki u propagandom ratu protiv srpskog naroda", napisao je Tešanović na svom Twitter nalogu.

  • Mini market

  • 09. Feb. 2020  10. Feb. 2020

  • 2

Teša Tešanović, poznati je srbijanski novinar i bolje rečeno pokušaj istog, koji vodi petparački YouTube kanal Balkan Info na kojem emitira istoimenu emisiju. Iako se u njegovim emisijama nađe i po neka osoba s ozbiljnom funkcijom i ugledom u društvu, kod Teše uglavnom defiluju razni "ekscentrici" i "autentične" persone  poput prekaljenih kriminalaca s najtežim krivičnim djelima, ratni zločinci, teoretičari zavjera i drugi pojedinci koji su u normalnim državama predmet preodgojnih i kliničkih ustanova, a ne televizija.

Naravno, u skladu s imidžom gostiju, Tešina emisija poligon je i za plasiranje najcrnjeg i najbesmislenijeg srpskog šovinizma i teorija zavjera, a svoje četništvo, antizapadnjačku histeriju i teorije zavjere Teša dalje širi i preko svog Twitter naloga. 

U svojoj posljednjoj ekspanadi srpstva i teorija zavjera, Teša je utvrdio da je Srebrenica, presuđeni genocid u Hagu, tek jedna velika zavjera kojom vascijeli svijet vodi specijalni rat protiv srpskog naroda.

"Izmišljanje "Genocida" u Srebrenici je jedna od ključnih stavki u propagandom ratu protiv srpskog naroda", napisao je Tešanović na svom Twitter nalogu.

Naravno, treba li i napominjati da se među "zanimljivim" Tešinim gostima svojevremeno našao i Damir Nikšić, sarajevski samoprozvani konceptualni umjetnik, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i jedan od glavnih protagonista projekta "Republike Sarajevo", koji je nakon kratke epizode izbačen iz SDP-a zbog fizičkog nasrtaja i vrijeđanja neistomišljenika. 



Nikšić je, gostujući kod Teše u emisiji 2017. godine, raspredao tezu o pohlepnim zapadnim imperijalistima koji su srušili Jugoslaviju kako bi joj uzeli tržište, što je omiljena teorija kod srpskih ultranacionalističkih antiglobalista. Nije Teša, dakako, jedini srpski antiglobalist i negator genocida s kojim je Nikšić u dobrim odnosima, pa se tako nedavno ponosno slikao i sa još jednim teoretičarem zavjera, Borisom Malagurskim.

Rezultat slika za upit

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...