ZASTUPNIK NAŠE STRANKE DAMIR NIKŠIĆ: "U Republici Srpskoj su veće patriote nego u Federaciji" (VIDEO)

“Vjerovali ili ne, Republika Srpska je daleko ispred Federacije po pitanju poštivanja međunarodnih obaveza koje je država Bosna i Hercegovina preuzela”, tvrdi ovaj dugogodišnji budžetski korisnik

  • Mini market

  • 31. Jan. 2024  

  • 5

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zastupnik Naše stranke poznati YouTube lakrdijaš Damir Nikšić opet je odlučio zabavljati javnost.

Najprije je izmislio toplu vodu tvrdnjom su on i njegove kolege otkrile da Federaciji nedostaje veliki broj važnih zakona. Ali, uvjeren je Nikšić, takav slučaj nije u manjem entitetu, piše Stav.ba.

“Vjerovali ili ne, Republika Srpska je daleko ispred Federacije po pitanju poštivanja međunarodnih obaveza koje je država Bosna i Hercegovina preuzela”, tvrdi ovaj dugogodišnji budžetski beskorisnik.

Iz toga što je je Republika Srpska, navodno, usvojila više zakona od Federacije BiH, Nikšić izvlači genijalan zaključak: “Službeno su tamo veće patriote od Federacije BiH i bolji entitet što se zakonodavstva tiče.” Te dodaje: “Dakle, bliži su Evropskoj uniji od nas, trenutno.”

U neka druga vremena reklo bi se da Damir “lupa ko Maksim po diviziji”.

To što Nikšić o politici nema pojma i što patriotizam diletantski mjeri kroz broj usvojenih zakona, može biti tek dokaz da imamo krivog čovjeka na zastupničkom mjestu i potvrda da neko ko je u ratu zbrisao preko granice nije osoba koja se razumije u to šta jeste a šta nije patriotizam. Ali je itekako opasno što neko ko usvaja federalne zakone smatra kako je Republika srpska bolji entitet “što se zakonodavstva tiče”, a morao bi znati kakve je posljednjih godina sve Republika srpska zakone donosila i zašto su neki od njih poništavani od sudova i visokog predstavnika.

Ali nije to sve, Nikšić očigledno smatra da dva bosanskohercegovačka entiteta putuju u Evropsku uniju različitim vozovima, pa je jedan cilju brži od drugoga.

Nikšić možda nekima jeste smiješan, mnogima je dosadan ili ga smatraju potpuno nebitnim likom, ali pritom zaboravljaju da on i njegove stranačke kolege s kojima skupa broji usvojene zakone i postavlja ih na kantar patriotizma odlučuju o sudbini ove države i prave dogovore s osobama koje imaju više političkih utakmica u nogama nego što je Nikšić tokom dezerterske kampanje oprao hala u Milanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...